27 Mayıs 2014 Salı

Matematik Dersinde Ne Yapılır? -Bölüm 4

   Merhaba,matematikte başarılı olmak için kendini hırpalayan arkadaşlarım.

   Matematikte başarılı olmanın bir altın kuralı ders sırasında anlamaktır.Eğer derste konuyu tam anlarsanız eve gidince çalışıp eğlenmeniz daha kolay olur.Yani:Siz zaten o konunun %90'ını anlamışsınız.Eve gidip çalıştığınızda geriye kalan %10 u öğrenmek çok kolay olacaktır. Ee bizim milletimiz,öğrencilerimiz kolay işi sever.Fakat atıyorum derste hocayı dinlemediniz sadece %50 sini anladınız.Geriye kalan %50'yi anlamak için canınızı dişinize takmanız gerekir.Buda matematik dersinden nefret etmenizi sağlar.

                     ''Bu yazar Valla deli %90'ını nasıl anlaacağız.'' diyen çoktur. :) HAKLILAR MI? -EVET! 


Asıl konuyu sizi fazla sıkmamak için maddeler halinde yazayım.

  1. İlk önce derse hazırlıklı gelmelisin.Bütün malzemeleriniz yanınızda olsun.Yoksa derse adapte olamazsınız ve hocanızın da gözüne girmezsiniz.Arkadaşımdan bakarım diye düşünmeyin valla ayvayı yersiniz. :)
  2. Derste motivasyonunuzu sağlamalısınız.Kesinlikle kimseyle konuşmayın ''-Silgide mi istemeyelim? :('' -Hayır silgide istemeyin.Önceki yazımda ne demiştim sana öğrenci!!! :)
  3. Ders sırasında mutlaka hocanıza tam anlamadığınız yerde sorun.Hem de o kadar soru sorun ki arkadaşlarınız ''oh hoca buna anlatırken ders kaynıyor.'' Desin.Emin olun hocanız sizden bıkmaz aksin hocalarınız kendi dersiyle ilgilenildiği için mutlu olacaktır.Tabi bu ilgiyi siz gösterdiğiniz için sizi takdir edecek ve sizinle daha çok ilgilenecektir.''Arkadaşlarım kıskanır arkadaş çevrem olmaz.'' Bu sözü bir daha duymamış olayım.Öyle arkadaşlarınız varsa zaten şimdiden o arkadaştan ayrılabilirsiniz :)
  4. Ve son ama en önemli kural bu.Hocanızın not tutmanız için söylediklerini kendinize göre ayarlayın.Amann haa formülleri kendinize göre ayarlamayın :) yani sadece kendi üslubunuzda yazın.İşte tam anlatmak istediğim konuyu bu karikatür anlatıyor. :)

Benden iyi anlatmış kıskandım valla :/


 UMARIM YAZDIKLARIMIN YARARI OLUYORDUR.BİR DAHAKİ YAZIMDA MATEMATİK DERSİNDEN HEMEN SONRA NE YAPILIR HAKKINDA Kİ YAZIMI YAZACAĞIM.BU KONU SİZİN İÇİN ÖNEMLİ SANIRIM OKUMAK İÇİN TAKİPTE KALIN :)



0 yorum to “Matematik Dersinde Ne Yapılır? -Bölüm 4”

Yorum Gönder