28 Mayıs 2014 Çarşamba

Matematik Mazeretlerinden Kurtulma Yolları (Matematikte zirve yaptıracak taktikler) Bölüm-8

    Merhaba değerli arkadaşlarım,
Matematik yolculuğunda 8. bölümdeyiz.Umarım diğer bölümleri de okumuşsunuzdur. :)

Bu bölümümüzde başlıkta da görüleceği üzere mazeretler ve kurtulma yollarına değineceğim. 

Şunları biliyoruz ki bazı öğrencilerin daha sınava girmeden düşük not alacağını biliriz.Bu öğrencilere ''Mazeret uzmanı öğrenci'' denir.Mazeret uzmanı öğrenciler okul hayatı bitince en çok ''keşke'' kelimesini kullanırlar.''keşke daha fazla çalışsaydım'' , ''keşke daha çok soru çözseydim'' gibi cümleleri çok kullanırlar.

MAZERETLER:

  • 2 Dakika bilgisayara oturayım hemen kalkar ders çalışırım.=İşte en büyük mazeretlerden biri ya arkadaş şunu demeyin çalıştıktan sonra girin bilgisayara yoksa kalkamıyorsunuz. :)
  • Şu dizimi izleyeyim zaten erken bitiyor.Ondan sonra hemen ders çalışırım.=Yok öyle bir dünya malesef :/ bu ülkede diziler erken bitmiyor.11.30 a erken diyorsanız o ayrı bir konu tabi.Gerçi zaten uykunuz geliyor hemen yatıyorsunuz. :)
  • Biraz gezip geleyim hem temiz hava alırım hem de beynime oksijen gider.Daha iyi ders çalışırım.=''Hadi canım dışarı çıktıktan sonra eve gelip ders mi çalışacaksınız :) onun etkisinden kurtulmak için zaten akşam yemeğini beklemeniz gerekir.O yüzden ders çalışacağınız zamanın öncesinde dışarı çıkmayın lütfen.
  • Zaten konular kolaydı.Şunu da iki dakika tekrar ederim hallolur gider.= ''Böyle derseniz hallolup giden siz olursunuz :) kusura bakmayın. :))
  • Sınava bir gün kalmış zaten çalışsam da artık bir şey olmaz.=''Olur olur bal gibi olur. :) internette araştırırken gördüm.Ygs ye girmeyen bir öğrenci sınava girmeden bir gün önceki akşamı çalıştığı konudan soru çıkmış.Eğer bakmasaymış o soruyu yapamayacakmış.Sınavın son anına kadar çalışın :)

MAZERETLERDEN KURTULMA YOLLARI:
  • Seni harekete geçirecek,ders çalıştıracak,motive edecek bir hedef belirle.Eğer belirlediğin hedef seni harekete geçirmiyorsa o ''hedef ''değil ''heves'' tir. 
  • Şu ana kadar yapamadığın,başarısızlık yaşadığın her şei unut.İçten bir karar ver: ''Bundan sonra yapmam gerekenleri zamanında yapacağım!'' diye.Kararın ne kadar güçlü olursa matematik sınavı öncesi seni sinemaya çağıran arkadaşına o zaman hayır diyebilirsin.
  • Başarısızlığa bakış açını değiştir.Başarısızlığı,seni başarıya götürecek olan hatırlatmalar olarak kabul et.Şu anda hayatımızı kolaylaştıran dikiş makinesinin mucidi Elias Howe,icat ettiği makinenin ucuna takabileceği iğneyi bulmak için çok uğraşmıştı.Her denemesinde başarısız oluyordu.Ama o ''Böyle bir makine asla olamaz'' Demedi.
  • Dersin masanın karşısına geç zorla da olsa kitabı aç zor olan kısım buraya kadar gerisi kendiliğinden geleceğine söz veriyorum.Sadece o masaya geçmesini kitabı açmasını bilin fakat yanınızda telefon felan bulundurmayın.


HOŞÇAKALIN YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN :)



0 yorum to “Matematik Mazeretlerinden Kurtulma Yolları (Matematikte zirve yaptıracak taktikler) Bölüm-8”

Yorum Gönder