29 Mayıs 2014 Perşembe

Matematik Soruları Çözülürken Dikkat Edilecek Hususlar -Bölüm 10

   Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere matematik soruları çözülürken dikkat edilecek hususlardan bahsedeceğim.Aslında bunların bir kısmını biliyoruzdur.Fakat çözümlerini bilmiyoruzdur.Bunlardan da bahsedeceğiz. 



1-)ÇELDİRİCİ SEÇENEKLERE TAKILMA: Evet en büyük sorundan başladık.Sizde bazen iki şık arasında kalırsınız.Hatta bazen demek hafif kalır bu sık sık karşınıza gelir.Aslında bu bütün dersler için geçerlidir özellikle sözel dersler için.A mı E mi diye düşünüp durursunuz.Bunla baş edebilmenin yolu matematikte şöyledir.Hiç cevaplara bakmadan direkt olarak bildiğiniz bir konuysa yapmanızdır.Sonra kafanız karışıyor ve bildiğinizi de unutuyorsunuz.Sözel dersler daha çok yoruma dayalı olduğu için bunu gidermenin 2 yolu vardır.1.Ezberinizi kuvvetlendirmek. 2.Sürekli kitap okumak.


2-)YANLIŞ YOLDAN GİTME: Buda aslında hepimizin sıklıkla karşılaştığı zor bir durumdur.Heyecandan dolayı işlem sırasını karıştırabiliriz.Bunun gibi sorularda sakin olun,soruyu baştan anlayarak okuyun ve o tarz soruları önceden nasıl yaptığınızı hatırlayın.Heyecanınıza yenik düşerseniz sonunuz vahim olabilir.


3-)ÇELDİRİCİ BİLGİLER: Bu soru tipini ''ÖSYM'' kavramış durumda.Sürekli çeldirici bilgiler veriyor.''Havuz yerine seramik kaplamalı havuz, Üstü açık ev yerine yanı açık iki katlı ev vs.'' Bunu yenmek için tabi ki ösym ye sövmeyin.Soruyu dikkatlice okuyun o verdiği bilginin soruyla alakası var mı onu bulmak lazım eğer şayet onu bulursanız.Sorunun cevabı için işlemlere başlayabilirsiniz. (her soru çeldirici bilgi içermez bu sorular daha çok eleme sorularıdır.)

4-)DİKKATLİ OKUMA: Sorunun %90 lık kaynağı budur.Çoğu zaman şu sözleri duyarız ''Aa ben bunu biliyordum ufacık hatadan gitmiş sorum tüh.'' İşte bu sözlerin asıl suçlusu dikkatli okumama ve soruya kendini vermediğinizden kaynaklanır.Bunun için o soruyu yaparken ''bu soruyu yaparsam 200 kişinin önüne geçerim.'' ''1 soru 1 sorudur benim için'' demeniz gerekir.






0 yorum to “Matematik Soruları Çözülürken Dikkat Edilecek Hususlar -Bölüm 10”

Yorum Gönder