29 Mayıs 2014 Perşembe

Matematik dersinden sonra ne yapılmalı 2. -Bölüm 14

1-)Her gün ödevlerin dışında 1-1,5 saat matematik çalış.Matematik dersinde dinlendiğini ve zihninin öğrenmeye hazır olduğunu düşündüğün zamanlarda çalış.Çalışma sürelerin 40 dakikalık periyotlar halinde olmalı.Her 40 dakika da 10 dakika ara ver.


2-)Ders sırasında aldığın notları,öğretmenin derste çözdüğü soruları tekrar et. Tekrar,öğrenmenin en etkili yoludur.Yapılan araştırmalar öğrenilen bilgilerin 20 ila 60 dakika arasında unutulduğunu göstermektedir.


3-)Konularla ilgili eksiklerin varsa onları tespit et ve gidermeye çalış.Hatta bir gün sonra boş bir zaman diliminde öğretmeninize bunları sor.


4-)Ödevlerini mutlaka yap.Verilen her ödev size eziyet olsun diye değil,konuları daha iyi anlamanız için verilmiştir.


5-)Matematik dersinde aynı konuyla ilgili birçok problemle karşılaşabilirsin.Aynı zamanda her sorunun çözüm yolları da birbirinden farklı olabilir.Bu nedenle test sorularını çözerken yanlış yapma ihtimalini en aza indirebilmek için çalıştığın konu ile ilgili bol bol soru çözmeli ve soruların çözüm yollarını incelemelisin.


6-)Matematik dersi günü gününe,konu bazlı çalışmayı gerektirir.Eksik olan veya öğrenilmeyen konu bir sonraki konuları öğrenmenizi zorlaştıracaktır.Bu yüzden konu eksikliğini gidermeniz gerekir.


7-)Matematik dersini öğrenmeyi bisiklet binmeye benzetebiliriz.Ne kadar çok anlayarak problem çözersen o kadar problem çözme hızın artacaktır.


8-)Çalıştığın konuyla ilgili benzer problemler yerine o konuyla ilgili sorulmuş farklı problemler çözmen her türlü soruya hazırlıklı olmanı sağlayacaktır.


9-)Farklı farklı kitaplardan konu çalış.Farklı kitaplar o konuyla ilgili farklı noktaları yakalamanızı sağlayacaktır.


10-)Gördüğün konu ile ilgili hazırlandığın sınavda sorulmuş olan soruları bul ve çöz.


Bir daha ki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın :)



0 yorum to “Matematik dersinden sonra ne yapılmalı 2. -Bölüm 14”

Yorum Gönder