27 Mayıs 2014 Salı

Matematikte Doğru Bilinen Yanlışlar -Bölüm 6

  Öncelikle Merhaba,
    Bugün kendimizi doğrudur diye kabul ettirdiğimiz fakat yanlış olan bir çok bilgi ve davranış vardır.Bugün o yanlışlardan matematik ile ilgili olanlarını inceleyeceğiz.


YANLIŞ:Sınavdan önce okunmuş pirinç yersen,okunmuş su içersen sınavı kazanırsın.
DOĞRU:Sınavı kazandırmaz.Fakat bunlara gerçekten inanıyorsan sınava daha motive olabilirsin.


YANLIŞ:Matematik konularını en iyi öğrenmenin yolu bol test çözmektir.
DOĞRU:Test çözmek elbette yararlıdır fakat test çözmek o konuyu size öğretmez.Pratiklik kazandırır ve tabi o konunun unutulmasını geciktirir.


YANLIŞ:Matematik çok zor ve sıkıcı bir ders
DOĞRU:Matematik aslında eğlencelidir.Tabii ki eğlenmek istesen.Mesela bir düğün düşün.Burada eğlenenler olabileceği gibi sıkılanlar da olacaktır.Sıkılanların olması düğünün eğlenceli olmadığını göstermez.Onların bazı nedenlerden (evlenen kızı seviyor olabilir,damada gıcık kapıyordur,kızın babasıdır vb.) dolayı eğlenemediklerini göstermektedir.


YANLIŞ:Matematik dersinden yüksek not alınmaz.
DOĞRU:Hayır,alınır.Örnekleri var etrafında.Hatta senin sınıfında bile var.Örnekleri olmasaydı dediğin doğru olacaktı.Matematik sınavlarında yüksek not alanlarda senin gibi insan.Onlar da doğduklarında ''ingaa ingaa'' diye ağlayarak anne babalarını geceleri uyutmadılar.Onlar da birinci sınıfta kaygı yaşadılar.Onlarda senin gördüğün eğitimi gördü.Onlar nasıl yüksek alıyorlar? Aslında 2 nedeni var 1. Çok çalışıyorlar 2. size verdiğim tüyoları onlar önceden biliyorlar.


YANLIŞ:Matematik hocalarının hepsi gıcık.
DOĞRU:Evet,bencede gıcıklar,hatta bütün hocalar gıcıktır.Nasıl olur da istemeden beni öğrenmeye zorlarlar.Fakat şunu unutma onlar iyiliğin için uğraşıyorlar ve şunu da unutma biri de mutlaka sana gıcık kapacak :)


YANLIŞ:Kızlar,matematikte başarısız serseri tipli çocuklardan daha çok hoşlanıyorlar.
DOĞRU:Şuan belki kendini bilmez 2-3 kız vardır sınıfınızda.Fakat üniversiteye geçtiğinizde iş ciddiye bindiğinde emin olun.Düzenli,dürüst,başarılı erkekleri sevecektir kızlar.Buna garanti veriyorum.Hiçbir kız 
rahat olamayacağı erkeğin yanında olmaz.Filmlere aldanmayın. :)


YANLIŞ:Kafam matematiğe çalışmıyor.
DOĞRU:Hayır çalışıyor.Hatta fazlasıyla.Beyninde sol lobosu olmayan insan yaşayamaz.Sol lobo da sayısal içeriklidir.Şu an bilardoda topa vuracağın açıyı matematiksel olarak görseydin kendini matematik dehası olarak görürdün.Demek ki kafan çalışıyor ama sen kafanı çalıştırmıyorsun.


UMARIM YARDIMCI OLUYORUMDUR.ALTA YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN HOŞÇAKALIN :))

-BİR DAHA Kİ YAZIMDA YAZIN NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNDEN BAHSEDECEĞİM.


0 yorum to “Matematikte Doğru Bilinen Yanlışlar -Bölüm 6”

Yorum Gönder