12 Haziran 2014 Perşembe

Sol Beyin Ve Sağ Beyine Göre Meslek Seçimleri

      Merhaba arkadaşlar.Bir önceki yazım olan sağ beyin mi? Sol beyin mi? testini yapıp hangi beyin bölümünüzü daha ağırlıklı kullandığınızı öğrendikten sonra bu konu ile ilgili meslek seçimlerine bakalım.

   Beyin bölümüne göre meslek seçimi çok önemlidir.Bir işe yatkınlığınız o işi daha çok sevmenizi ve daha rahat etmenizi sağlıyor.


-SAĞ BEYİNE GÖRE MESLEKLER-


1-)Sizler görsel deneyiminiz ve müzik yeteneğiniz yüksek olan kişilersiniz.Bir ressam veya müzisyen olabilirsiniz.Tabi bunun içinde ayrılan dallardan biride olabilir.Resim eleştirmenliği ya da müzik eleştirmenliği olabilir.

2-)Yaratıcı bir yapıya sahipsiniz.Bu yetiye sahip oluyor olmanız size bir çok iş imkanı sunuyor aslında.Moda tasarımcısından tutun, telefon tasarımına kadar bütün işler sizin için iyi bir tercih olabilir.Büyük düşünün yaptığınız her işte bir adım önde olursunuz.Yaratıcı olmak sizi daima ileriye taşır. :)

3-)Yazar olabilirsiniz.Çünkü siz hem yaratıcı kişiliğe sahipsiniz hemde yazarlık özelliklerini bünyenizde bulunduruyorsunuz.Neden olmasın? :)

4-)Konuşma yetisine sahipsiniz.İşi espriye bağlamayın hemen.:) Tabii ki çoğumuz konuşma yetisine sahibiz.Fakat sizin çok farklı bir özelliğiniz var.Siz ikna etme ve etkili konuşma kabiliyeti üst düzeyde olan insanlarsınız.Bir reklam şirketinde ürünlerini almak için bir satış elemanı bile olabilirsiniz.Tabii bunla kalmıyor canım.Siz çoğu şirketin arayacağı gözde elemanlardan birisiniz.Polislik,askerlikte sizin için iyi bir meslek tercihi olabilir. :)

5-)Duygularınızı dışa vuran bir insansınız.Duygulara çok önem verirsiniz .Peki bu ne demek? 
Sizden yıldız bir oyuncu olabilir.Kurtlar vadisinde mafya,Muhteşem yüzyılda Sultan,Küçük Gelinde sürekli üzülen kız,Şefkat Tepede komando olabilirsiniz :))

-SOL BEYİNE GÖRE MESLEKLER-


1-)Siz matematiksel düşünmeyi seven insanlarsınız.Ama matematik dersini sevmiyorsunuz o ayrı bir konu. :) Neyse... Sizlerden iyi bir profesör çıkar ha.Ünlü Türk matematikçi ''......'' Tabi illa matematikçi olacaksınız diye bir kaide yok.Fen bilimleri öğretmeni fizikçi,kimyacı daha doğrusu sayısalla ilgili her şey aslında sizin beyninize yatkındır.

2-)Disiplin sizin için ön planda ve kuralcı bir tavrınız var.Ya nereden bakarsam bakayım sizden öğretmen görüyorum ya. :) Farklı olarak bir askeriye komutanı olun en iyisi.

3-)Detaylara çok önem verirsiniz.Her konuda eleştirmen olabilirsiniz.

4-)Çok çalışmayı değil düzenli belirli bir saatte sürekli olarak çalışmayı seven insanlarsınız.Yani hosteslik,pilotluk pek size göre olmayabilir.Daha çok belirli saatlerde çalışacağınız işlere yönelmenizi tavsiye ederim.

5-)Girişimci bir insansınız.Bir holding sahibi neden olmayasınız? :) Her konuda girişimci düşünürsünüz.
Sanırım bende sol beynimi kullanıyorum.Çünkü bu yazmış olduğum blog da girişimcilik işidir. :)
Girişimci demek her yeni konuda her türlü fedakarlığı vererek başarıya ulaşmaya çalışan insanlar demektir .




UMARIM YARARLI OLMUŞTUR.O KADAR ÇABALAYIP YAZIYORUM ALT KISMA  BİR YORUM YAZMAYI ÇOK GÖRMEYİN LÜTFEN :) SAĞLICAKLA KALIN.

5 yorum:

  1. Yararli oldu gibi biraz bilimsel bilgilere yer verebilridin.Onun dışında mizahi tarafları çok hoştu.:-D Genel olarak emek vermissin iste bu bile yeter.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. tşk ederim güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  4. Aynısı başka sitedede var

    YanıtlaSil