2 Haziran 2014 Pazartesi

Pozitif Düşünmek İçin Neler Yapmalıyız?

  Merhaba arkadaşlar.
   Bugün kişisel eğitim dersimizde ''Pozitif Düşünme'' konusuna değineceğiz.
Çoğumuz özellikle Türk toplumu olarak karamsar düşünmeye eğilimliyiz.Karamsar düşünürüz ve kendimizi yer bitiririz.Mutsuz oluruz sonra çeşitli tedaviler görmek zorunda kalırız.

   Mutsuz olmanın bir çok hastalığı tetiklediğini biliriz.Durduk yere bir yerlerimizin kaşınmasının bile sonunda mutsuz olmak,stres yapmak vardır.Bunun için pozitif düşünmemiz gerekir.


POZİTİF DÜŞÜNMEK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

1-) İlk önce hayatta bir hedefiniz bir amacınız olması gerekir.Boşuna yaşarsanız Boşluğa düşüyor hissine kapılırsınız ve durum daha kötüye gider.Ufakta olsa amaç belirleyin kendinize.


2-) Kötü bir durum olduğunda olumlu düşünün.Mesela yolda gidiyorsunuz arabanızın tekeri patladı yolda kaldınız.Orada ''amann iki saat uğraşacam off geç kaldım'' gibi cümleler kurmak yerine ''belki tekerim patlamasa kaza yapacaktım'' gibi cümleler kurarak kendinizi teselli etmesini bilin.


3-)Olayı akışına bırakın.Bir olaya sizi fazla ilgilendirmediği sürece fazla karışmamaya çalışın.Tabi önemsiz bir konu ise.


4-) Kıskançlığın eseri olmayın.Evet bu hepimizin sorunu ne yalan söyleyeyim benim de sorunum.Kıskançlık dinimizce de yasak olan bir davranış. Onun buyu var da benim yok diye düşünürsek mutsuz olmaya mahkumuz.Onun yerine onda var bende çalışır alırım gibi düşünün.


5-)Başkasında olan bir alet neden bende yok diye düşünmeyin.


6-)Çevrenizdeki insanlarla iyi geçinmeye gayret gösterin.Sevmediğiniz gıcık kaptığınız biri olabilir.Onu gördüğünüzde en azından bir selam verin.Selam veremiyorsanız bile en azından yanından geçerken gülümseyin.


0 yorum to “Pozitif Düşünmek İçin Neler Yapmalıyız?”

Yorum Gönder