2 Haziran 2014 Pazartesi

Matematik Gereksiz Bir Ders mi? -Bölüm 20

   Okulda gördüğün bir çok matematik konusunun emini gereksiz olduğunu düşünüyorsun.Hiç bir işe yaramaz ki bu konular diyorsun.Emin ol bende böyle düşünüyorum.Ama kimse benim görüşümü sormuyor bu hususta.Ne ÖSYM soruları hazırlarken,ne de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı hazırlarken bana soruyor.O zaman yapacak bir şey yok, elimizde bir tek seçenek var ''Elimizden geleni yaparak başarılı olmak''

   MATEMATİĞİN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ EVET FAKAT ŞUNLARA BİR BAKIN MATEMATİK NERELERDE KULLANILIYOR :)


1-)Turistik bölgelerde bolca gördüğümüz çömlekleri yapan ustalar farkında olmasalar da aritmetik yapıyorlar.Sabit bir doğru etrafında bir eğriyi gönderiyorlar.


2-)Dünyaca ünlü mimarımız Mimar Sinan'ın yaptığı şaheserler integrali bize göstermektedir.


3-)Mesela sabah uyanmak için çalan,arkadaşlarınla buluşacağın zamanı söyleyen saat bir matematiktir.60 saniye ve dakika üzerine kurulan matematiksel bir sistemi vardır.


4-)Kahvaltılık yiyecekler almak için markete gittin ve ekmek,zeytin alacaksın.Fiyatını sordun.Kasiyer de sana söyledi.Parayı verdin.Paranın üstünü aldın.Burada para hesabı ve dört işlem kullandınız.


5-)Annen sana güzel bir pasta yapacak senden dolaptaki yemek tarifi kitabını getirmeni istiyor.Kitabın içindekiler bölümünden sayıların yardımı ile istediğiniz pastayı sayfa numarasından buldun.Tarifi açtın ve senden 250 gr un,2 adet yumurta, 1 kilogram kıyma istendiğini gördün.Annene bunları hazırladın.Annen pastayı yaptı ve fırında 60 derecede 20 dakika beklemeni istedi.Pasta yaparken bile ne kadar matematikten faydalanıyoruz değil mi? :)


0 yorum to “Matematik Gereksiz Bir Ders mi? -Bölüm 20”

Yorum Gönder