19 Haziran 2014 Perşembe

Çocuğum kitap okumayı sevmiyor

   Merhaba,
Sanırım çoğu anne,babanın sıkıntısı çocuklarının kitap okuma alışkanlığının olmaması.Annelerden ''Çocuğuma ne kadar kitap alsam da okumuyor.'' Diye laflar duyuyorum.Peki neden çocuklar kitap okumaz? Kitap okutmak için ne yapmalıyız?


Ben bunları maddeler halinde yazayım.

1-)Çocuğunuza İstediği Türden Kitabı Almıyorsunuz Veya Alamıyorsunuz.

Bu kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için en etkili yöntem.Çocuğunuza ne tür kitaplardan hoşlandığını sorun.Kitap almaya birlikte gidin.Eğer ilgisini çeken kitap yoksa bulmaya gayret göstermelisiniz.İmkanınız varsa internetten sipariş etmeye çalışın.Hem bu sayede çocuğunuzun ilgisi de artar.


2-)Çocuğunuzun Kitap Okumasını İstiyorsanız,Sizde Okumalısınız.

Her şey ailede başlar diye boşuna denmiyor sanırım.Eğer sizde kitap okursanız,çocuğunuz da sizinle birlikte kitap okumaktan hoşlanacaktır.Hatta ailecek kitap okuma saati yapın ve bütün aile belirlediğiniz saat boyunca kitap okuyun.Emin olun bu yöntem çok işe yarayacak. :)


3-)Çocuğunuza Kitap Okumanın Yararlarını Anlatın.

Çocuğunuz yararlarını gördükçe okuması gerektiğini anlayacaktır.Fakat anlatmanın da bir kuralı olmalıdır.Kafa karıştıracak şekilde ya da ayrıntılı bir şekilde değil merak uyandıracak şekilde anlatmanız daha iyi olacaktır.


4-)Kitap Okumayı Seven Kişilerle Muhatap Etmeye Çalışın.

Çocuğunuz etrafındaki kişilere özenir.Bu kaç yaşında olursa olsun.Başkası sayesinde sizin çocuğunuzda kitap okuma alışkanlığı kazanabilir. :)


5-)Kitap Alırken Araştırın

Çocuğunuza kitap alacaksanız iyice araştırmanız gerekir.Alacağınız kitapların önceden alan kişilerin yorumlarına internetten bakabilirsiniz.Bu sizin yararınıza olur.Eğer iyi yorumlar varsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.


Umarım yardımcı olmuşumdur. :)



2 yorum:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil