15 Haziran 2014 Pazar

İçimde Ders Çalışma İsteği Yok

   Biliyorum biliyorum.Sizde birden heveslenip ders çalışayım derken birden hevesinizin kaçması sonucu ders çalışmak istemiyorsunuz değil mi ? :)

   Haklı olabilirsiniz aslında ilk önce bir hedef belirlemişsinizdir ya da babanız sizi eğer bu sınavı kazanırsan/iyi bir karne getirirsen sana şunu alırım gibi vaatler vermiştir.Sizde hemen ders çalışmak için heveslenir ve ders çalışma girişiminde bulunursunuz.Sonra bu hedefe ulaşabilmek için aklınızdan bütün zorlukları geçirirsiniz ve hevesiniz kaçar.Ya da yeterince istemiyorsunuzdur.Ne güzel başlayacaksınız derse 2 dakika bilgisayarın başına oturayım da hemen başlarım derse diyorsunuz bir bakmışsınız saatler geçmiş.


   Bugün aslında bunun çözümü hakkında konuşacağız.Ben sizi sıkmamak için maddeler halinde yazayım.

1-)Ders çalışmayı canınızın istemesi için öncelikle hedefinizi belirlemelisiniz.Fakat bu heves olmamalıdır.Yani gerçekten olmasını istediğiniz bir şey.


2-)Uzun vadeli hedeflerin yanı sıra bir de kısa vadeli hedefler sizi çalışmaya daha çok itecektir.Mesela lise öğrencisiniz uzun vadeli hedefiniz doktor olmak.Eğer sadece bunu isterseniz çalışma hevesiniz kırılır.Çünkü aklınızdan şunu geçirirsiniz.''Lisede notlarım yüksek olacak,ygs ye gireceğim sonra lys 'si var bu işin onlardan yüksek alacağım.Bir sürü sınavlara gireceğim.Bir sürü iş...'' Sonra çalışma isteği bitiyor! İşte bu yüzden birde kısa vadeli hedef belirleyin.Daha iyi tabir edilecek olursa kendinizi bir bakıma ödüllendirin.Mesela ''karnem iyi gelirse şuraya tatile gideceğiz,akrabalarım benimle gurur duyacak,babamın sırtı yere gelmeyecek.'' Bunun gibi hatırlatmalarla çalışma isteğiniz kırılmaz.


3-)Derse çalışmadan önce ne pahasına olursa olsun bilgisayarı açmayın! ''Mesaj mı gelecek? Boşver akşam bakarsın.Oyunda arkadaşların seni geçecek mi? O bilgisayar oyunu seni kurtarmayacak.''
   Ders çalışmadan önce ve ders aralarında lütfen bilgisayar,televizyona takılmayın.Bir rahatlatıcı müzik yeterlidir.


4-)Arkadaşlarınıza kanmayın! Aslında bir çoğumuz arkadaşlarımız yüzünden başarıya ulaşmayız.Biz bilmesek de etrafımızda başarılı olmamızı istemeyen arkadaşlarımız olabilir.Onlar sizin hevesini kırmaya çalışır ya da ne olacak ya bir gün takılırız daha sınava çok var gibi sözlerle sizi kışkırtırlar. Sınavlardan sonra takılın arkadaşlarınızla.

UMARIM DEDİKLERİME UYARSINIZ :) HERKESE İYİ GÜNLER.. BAŞARI DOLU GÜNLER DİLERİM.

0 yorum to “İçimde Ders Çalışma İsteği Yok”

Yorum Gönder