9 Haziran 2014 Pazartesi

Çocuğunuza Matematikte Ezberi Değil Anlamayı Öğretin

 
  Merhabalar.Bu yazımda her velinin,öğretmenin dikkat etmesi gereken bir konudan bahsedeceğim.

   Bir öğrenci matematiği neden sevmez ki? Aslında bunu çok kategoriye ayırırız.İşte bu kategoride yer alanların kralı da ''Anlama değil ezber yapmaktır.'' Bir öğrenci neden ezber yapar? Benim bildiğim üzere ezber öğrenmenin en zor yoludur.İşte burada iş öğretmenlere ve velilere düşüyor.

Bir öğretmen tahtada soru çözdürürken onu ezbere değil neden öyle yaptığını sormalı.Kendide örnek çözerken tek tek aşamasını ezbere dayalı bir biçimde değil,neden onun öyle olduğunu bastırarak anlatılmalı.Öğrenci eğer onu kavrarsa o direkt olarak uzun süreli hafızaya gider.

   Annemizin bile telefon numarasını zor ezberlerken matematikte her işlemin cevabını ezberleyemeyiz öyle değil mi?

   Velilerde sık sık ödev kontrolü yapmalı.Mesela çocuğunuzun salı günü matematik dersi var.Akşam defteri açılmalı ve çözülen örnek sorulara bu neden böyle diye sorulmalı.Eğer cevap verebiliyorsa korkmanıza gerek yok.Fakat cevap veremiyorsa çocuğunuza anlamayı öğretmeniz gerekmektedir.


  Öğrencilerimize de gelelim.Öğrenci milleti olarak en çok şikayetçi olduğumuz ders matematik öyle değil mi? ''Evetttt!!!'' bekliyordum böyle bir cevap. :) Çünkü neden biliyor musunuz? Durun siz beyninizi yormayın.Hocanız örnek soru çözdüğünde neden öyle olduğuna değil ''Bu soru sınavda çıkar bunun cevabını ezberleyim'' diyorsunuz. :) Sizde anlamaya gayret etmelisiniz UNUTMAYIN ''Anlamak öğrenmenin en kolay yolu,ezber ise öğrenmenin en zor yoludur''

0 yorum to “Çocuğunuza Matematikte Ezberi Değil Anlamayı Öğretin”

Yorum Gönder