7 Haziran 2014 Cumartesi

Neden Kitap Okumuyoruz?

   Bizim milletimiz neden kitap okumaz?


1-) Kitap okumamak için bir çok etken var aslında.En büyük etkenlerden biri ise teknolojik aletler.Milletimiz kitapta bulacağımız şeyi daha az yorularak televizyondan da izleyebiliyoruz gibi sözler söylerler.


2-)Bir diğer etken ise insanlarımız kitap okumayı bir görev,ödev gibi düşünmesi.Bazı ülkelerde kitap zevk ve eğlence için okunurken bizim ülkemizde ödev gibi düşünülmesi ve bu yüzden kitaptan nefret edilmesi.


3-) Sevdiğimiz kitapları bulamamamız.Evet buda aslında çok büyük etkenler arasında.Kendi tarzımıza uygun kitapları küçük bir ilçedeysek bulamamamız.Bu her yaştan insan için geçerlidir.Eğer kitap okumayı sevmek istiyorsanız kendi tarzınıza uygun istediğiniz kitapları seçmelisiniz.Eğer bulamıyorsanız imkanınız varsa internet üzerinden sipariş edebilirsiniz.


4-)Kitapların pahalı olması.Ne yalan söyleyeyim kitaplar pahalı diye bende çok sıklıkla okumak istesem de okuyamıyorum.Türkiye de kitap sektörü kötü yerlerde.Kitaplar çok pahalıya satılıyor.Bir kitap 40 liraya kadar çıkan 15 den aşağı düşmeyen bir ülke de kim okumak ister ki? Ya da istese bile nasıl alsın ki?
   Peki neden pahalı bu kitap?
Bizim ülkemizde kitap yazmak ticari amaçlı düşünülüyor sadece.Eğer yazarlara maaş bağlansaydı kitapları daha uygun bir fiyata bulabilirdik fakat maalesef bu uygulama ülkemizde yok.Yazarlarda karınlarını doyurmak için mecburen fiyatlar yükseliyor.


5-)Kitap okuyanlara ''Süt çocuk'' hitabesinin takılması.Bu üzücü bir durum okulda kitabınızı açıp okuyorsanız.Kendini bilmez bir kaç serseri grup ''süt çocuk,inek'' gibi lakaplar takarak sizi kitap okumaktan uzaklaştırır.Lütfen bunları takmayınız.İlerde onlar düşünsün :)

0 yorum to “Neden Kitap Okumuyoruz?”

Yorum Gönder