2 Haziran 2014 Pazartesi

Matematik Nerelerde Vardır -2


  1.    Giydiğin ayakkabıyı yapan ayakkabıcı senin ayağına uygun bir ayakkabı yapabiliyorsa bunda geometrinin faydası unutulmamalıdır.
  2.    Sabah kahvaltısında yediğimiz bal için çalışan arıların kovanlarındaki bal peteklerine bakarsan çok hassa altıgen bölümler görürsünüz.Bu,çok hassas bir hesabın ürünüdür.
  3.    Okuduğun kitabın arkasına baktığında bir barkod kodu göreceksiniz.Kitabı sayın aldığında kasiyer bu barkodu okutarak fiyatını talep eder.İşte kitabın fiyatını kasiyerin bilgisayarında okumasında okumasını sağlayan bu sistem matematiğin bir eseridir.
  4.    Annen ördüğü el işi göz nuru el örgülerinde farkında olmasa da matematikten faydalanır.Kaç çift kaç tek öreceğini hesaplar.Yaptığı örgüyü koyacağı yer için kaç ilmek atacağını hesaplar.
  5.    Okuldan eve geldiğinde kapıda gördüğün sürü ayakkabı evinde misafir olduğunun habercisidir.Ama kaç kişi olduğunu merak edersiniz.Kapıdaki ayakkabıları toplayıp ikiye böldüğünde evin içinde kaçkişi olduğunu hemen hesaplarsınız.Burada da matematiği kullanmış olursun.
  6.    Örümcekler matematik dersi görmemişlerdir ama ördükleri ağlar çokgensel bölgeler şeklinde geometri içerir.


   MATEMATİKSİZ BİR HAYATI ARTIK DÜŞÜNÜN.BİR GÜNÜN NASIL GEÇERDİ? BAKKALA GİDİP ALIŞVERİŞ YAPABİLİR MİYDİN? OTURDUĞUN EV MİMARİ OLARAK YAPILABİLİR MİYDİ? 


   Galiba matematiğin olmamasının tek bir güzel yanı olurdu,matematik dersi olmazdı.Ama matematik olmasaydı çok anlamsız bir hayatımız olurdu.Bilgisayarda Pes, Fifa bile oynayamazdık :)

0 yorum to “Matematik Nerelerde Vardır -2”

Yorum Gönder