4 Haziran 2014 Çarşamba

Bill Gates Öğütleri

BİLL GATES'in bir mezuniyet töreninde gençlere verdiği öğütler
Kural 1: Hayat adil değildir, bu fikre ne kadar çabuk alışırsanız, o kadar iyi olur.

Kural 2: Sizin kendinizi nasıl değerlendirdiğiniz aslında kimsenin umurunda değildir. İnsanlar ÖNCE sizin birşeyler yapmanızı beklerler,
ancak bundan sonra kendinizi dilediğiniz kadar iyi hissedebilir veya gurur duyabilirsiniz.

Kural 3: Okuldan mezun olur olmaz kırk milyon dolarlık bir iş bulamayacaksınız. Ve terleyerek hak etmeden de telefonlu arabaya binen bir başkan yardımcısı kesinlikle olamayacaksınız.

Kural 4: Hocalarınızdan yakınıyorsunuz; bir patronunuz olduğundaneler söyleyeceğinizi çok merak ediyorum doğrusu.

Kural 5: Köftecide çalışmak gururunuza dokunmasın.Bazılarınızın büyükbabaları da ateşte köfte kızarttılar ama onlar bunu ileriye dönük bir "fırsat" olarak değerlendirdiler.

Kural 6: Bir hata yapınca suçu hemen anne babalarınıza yükleyip mızırdanmayın. Hatalarınızdan bir şeyler öğrenmeye bakın.

Kural 7: siz doğmadan önce anne babalarınız hiç de bugünkü gibisıkıcı insanlar değillerdi.Onlar, sizin eğitim ve diğer giderlerinizi ödemek için sürekli çalıştıkları; evde sizin giysilerinizi yıkayıp ütüledikleri, yemeğinizi pişirdikleri ve sizin her konuda ahkam kesmenizi dinledikleri için bu hale geldiler.O nedenle yağmur ormanlarını kurtarmak için yapılan toplantıya gitmeden, ailenize bir iyilik yapın ve önce odanızdaki kendi dağıntınızı toplayın.

Kural 8: Okulunuzda sınıfta kalmak kaldırılmış olabilir ama hayatta bu böyle değildir.Bazı okullarda artık kırık not verilmediğini;sizlere, doğru yanıtı verene dek sınava girme hakkı tanındığınıduydum,işte bu yöntemin gerçek yaşamla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bilesiniz.

Kural 9: Hayat sömestrlere bölünmüş değildir. Ayrıca yaz tatili ve sizin ruhsal sorunla ilgilenecek rehber öğretmenler de yoktur.Bu gibi sorunlarınızı iş saatleri dışında kendinizin çözümlemesi gerekmektedir.

Kural 10: Televizyonun gerçek hayatla ilgisi yoktur. Gerçek hayatta insanlar cafe'lerde oturup, çene çalmak yerine, işlerine giderler.

Kurel 11: Sevimsiz kişilere iyi davranın.Büyük olasılıkla onlardan biri yarın patronunuz olacaktır.








0 yorum to “Bill Gates Öğütleri”

Yorum Gönder