4 Haziran 2014 Çarşamba

Aileyi ikna etme :)

   Sizde ailenizden istediğiniz bir şeyin alınmasını istiyorsunuz demi.. :) ya da bir yere gitmek için izin kopartmak.Aileden izin kopartıp onları ikna etmek zorundasınız.Peki bunu nasıl yaparız? :) maddeler halinde yazayım.


  1.    İstediğiniz şey hakkında.İyi öngörülerde bulunun.Mesel bilgisayar istiyorsunuz.Annenize yavaşça yanaşın.Anne bilgisayar alırsak sende pasta tariflerine,örgü modellerine bakabileceksin gibi onların ilgilendiği alanda bilgiler sunun.Babanın vereceği izin anneden geçer. :) Bunun aynısını babanıza da uygulayabilirsiniz.Derslerimde yardımcı olur,sen de araba fiyatlarına bakarsın gibi.
  2.    İkna olduklarında bir şey yapacağınıza dair söz verin.Mesela dersinize çok çalışacağınızı,gece geç saatlere kadar dışarıda durmayacağınızı,Babanıza annenize bir takım  konularda yardım edebileceğini söyleyin.
  3.   Annenizin ve babanızın sevinçli bir anını bulun.O zaman işiniz daha çok kolaylaşacaktır.
  4.    Eğer iyi bir şey yaptıysanız istemenin,izin kopartmanın tam vaktidir.Mesela iyi bir karne getirdiniz diyelim o gün açabilirsiniz konuyu tabii ki sadece ders konusunda değil.


   ŞÖYLE BİR GİRİŞ YAPIN

''Babam benim ne yakışıklı olmuşsun bugün'' :D yağcılık yapın.O hemen bir şey isteyeceğinizi anlar ve dediğim taktiklere uyarak istediğinizi söyleyin bol şans :)














0 yorum to “Aileyi ikna etme :)”

Yorum Gönder