2 Haziran 2014 Pazartesi

Ders Çalışmanın Önemini Anlamak :)

   Merhaba arkadaşlar.

   Ders çalışmanın önemini anlamak konulu başlığı görünce herkes farklı düşüncelere kapılacak.
Asıl anlatmak istediğim ders çalışmanın değerini anlamak istiyorsanız zor bir iş yapın.Mesela yaza geliyoruz seneye herkes başarılı bir dönem geçirmek tabii ki ister.Bunun için yazın köyde çalışın.O zoru gördükten sonra gece gündüz ders çalışmanın bile daha hafif gelecek size. :)


   Bu konu hakkında matematik öğretmenin bir hikayesini anlatmıştı bu yoldan çıkarak bunu yazma gereği duydum hikayesi ise:

  Lisede  matematik hocamın bir arkadaşı varmış adı Hüseyin.Hocamız köy çocuğu arkadaşı ise daha rahat hayata alışmış birisiymiş.Hocamın dersleri gayet iyiymiş fakat arkadaşının dersleri malesef yerlerdeymiş.

   Hocamın arkadaşı olan Hüseyin'in dedesi ölmüş babasına bir miktar toprak kalmış.İşleri büyütmüşler artık sürekli çapa falan yapmışlar.Hüseyin bu zorluğu görünce bir ömür böyle sürmez diye düşünmüş ve derslerine asılmış.Şimdi o bir dişçi hastanesinin Müdürüymüş.

Bununla ilgili annemin de bana anlattığı bir olay var aslında.Onu da anlatmak istiyorum sizlere.


    köyde Mehmet Ali ve abisi olan Ramazan ağabeysi var.Ramazan ağabey aslında küçükken çok çalışkanmış.Mehmet Ali abi ise  dersleri kötüymüş.Ramazan abi lise için şehre gelmiş.Bütün iş Mehmet Ali abiye kalmış. :) Bunu gören Mehmet Ali abide bir ömür böyle köyde sürünerek zor geçer diyerek derslerinde daha gayret göstermiş.Gözde oğulları Ramazan abi ise rahata alışınca dersleri bırakmış. :) Mehmet abi bir memur.Ramazan abi ise işçi :)


   Asıl anlatmak istediklerimi toplarsak insan gerçek hayatı görürse dersler onlara çok güzel gelecektir.Seneye başarılı olmak istiyorsanız.Okumayanların ne güçlüklerde çalıştıklarını görmek istiyorsanız yazın 2 güde olsa köyde ,sanayide çalışmayı deneyin. :)

0 yorum to “Ders Çalışmanın Önemini Anlamak :)”

Yorum Gönder