15 Haziran 2014 Pazar

En İyi Ders Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı?

   Merhaba arkadaşlar.Bir sezonu geride bıraktık.Bu yazımdaki amacım gelecek okul sezonuna en iyi şekilde hazırlanmak için gerekli ders çalışma ortamı hakkında sizlere bilgi vermek.
   
Belki de çoğumuz ders çalışma ortamımız iyi olmamasından kaynaklı bir derslerde düşüş yaşamış olabiliriz.Artık bu düşüşe bir son vermenin vakti geldi diye düşünüyorum.:)



1-)İlk önce odanız sessiz olmalıdır.Yani çalışacağınız odada aileniz olmamalıdır.Eğer buna imkanınız yok ise ailenizi sık sık evden gönderebilirsiniz.  :)


2-)Çalışacağınız odanın duvarlarında kesinlikle dikkat dağıtıcı şeyler yapıştırmayın.Poster vb.


3-)Çalışacağınız odada televizyon,bilgisayar olmaması gerekir.Yani bilgisayar masasında falan ders çalışmaya kalkmayın.Sonra aklınız hep bilgisayarda oluyor. :)


4-)Çalışacağınız oda ders çalışmadan önce havalandırılmış olmalı.Daha çok oksijen daha çok bilgi!


5-)Çalışacağınız odada oda parfümü ve benzeri şeyler varsa kaldırmalısınız.Beyin aynı anda iki işi yapmakta zorlanır.Hem koku duyunuz,hem beyniniz,hem eliniz,hem vücudunuz çalışacak.Biraz beyninize acıyın yahu! :)


6-)Çalışacağınız masa sizin boyunuza uygun olmalı ne küçük ne fazla büyük.Bu büyük bir faktördür.Lütfen buna dikkat ediniz.Sizin boyunuza tam uygun masa seçmeye özen gösteriniz.


7-)Çalışacağınız masa pencereden olduğunca uzak olsun.Yoldaki arabalara,çocuklara,teyzelere bakmaktan ders çalışamıyorsunuz! :)


8-)Odanız ferah olmalı.Evet biliyorum bu hiçbir sitede yazmıyor ama odanızın boya rengi bile önemli. :) Size tavsiyem açık renkli ama fazla cırtlak olmayan bir renk seçimi yapmanız.


9-)Çalışacağınız masada ders çalışacağınız araç gereçler dışında kesinlikle bir şey olmasın.


10-)Son olarak odanızın sıcaklığı tam uygun olmalıdır.Size göre ne sıcak ne de soğuk olmalıdır.Tam kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.


0 yorum to “En İyi Ders Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı?”

Yorum Gönder