4 Haziran 2014 Çarşamba

Öğretmenin Gözüne Nasıl Girilir?-1

   Merhaba arkadaşlar.
    Eminim ki hepimiz hocalarımızın gözünde bir numara olmak isteriz.Velimiz okula geldiğinde sürekli bizi takdir etmesini isteriz.

   Ama yaptığımız ufak hatalardan dolayı hocalarımızın gözünden düşeriz.Sonra velimiz okula geldiği zaman hocamızın söyleyeceği kusurlar.Yaptığımız basit hatalardan dolayıdır.Bu yazımda hocanın takdir ettiği öğrenci nasıl olur? Ne yapmalıyız? bunlardan bahsedeceğim.

  1.    Ders esnasında kesinlikle hocanın dersi dışında bir şeyle ilgilenmeyin.Eğer başka şeylerle ilgilenirseniz hocanız kendinin takılmadığını düşünür ve gözünden düşersiniz.
  2.    Ders sırasında bilmediğiniz en ufak ayrıntıyı bile sormalısınız.Hocanız sıkılır diye düşünmeyin.Soru sormanın bir çok açıdan yararı vardır.Hem o konuyu öğrenmiş olursunuz,hem hoca dersini dinlendiği için mutlu olur hem sizinle daha çok ilgilenir.Tabii ki aileniz durumunuzu sormaya geldiğinde.Övgü dolu sözler alırsınız.
  3. Hocanızla sadece ders sırasında konuşmayın.Gördüğünüz yerde hal hatır sorun.Böylece ilişkileriniz daha fazla ilerleyecektir.
  4. Veliniz sık sık okulu ziyaret etsin.Böylece iyi bir aile eğitimi aldığınız düşünülür ve hocanız sizinle daha fazla ilgilenmeye başlar.



ÖĞRETMENİN GÖZÜNE NASIL GİRİLİR ADLI 2. YAZIMI YAKIN BİR ZAMANDA YAZACAĞIM TAKİPTE KALIN :)

4 yorum: