10 Haziran 2014 Salı

Hayattan Ders Çıkartacağımız Hikayeler -2

  Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere benim okuyup çok sevdiğim bir hikaye daha paylaşacağım.

Hikayenin adı ''Adını padişah koydum dürüstlüğün yolu'' tabii ki bu benim uydurmam :) Hikayenin belirli bir adı yok.Yaşanmış diyorlar fakat ne kadar doğrudur bilemem.

Kitaptan okumuştum hatırladığım kadarıyla sizinle paylaşayım.Umarım hoşunuza gider.


Padişah bir gün bütün halkın çocuklarını bir meydanda toplar ve her birine 1 tohum ve 1 saksı verir.En iyi en güzel yetiştiren çocuğu ondan sonra kendinin yerine geçireceğini söyler.
Çocuklar çok heyecanlanır.Herkes ağacı yetiştirmek için can atar.
Her biri günlük sular,güneşte tutar.O gün gelip çatmıştır.Herkes eline ağacını almış en güzel ağacı yetiştirdiklerini iddia ederek padişahın dediği meydana varırlar.
Sadece 1 çocuk ağacı yetiştirememiştir.Gitmemek ister annesine söyler.Annesi ''Oğlum sen elinden geleni yaptın ama olmadı ne olursa olsun gitmelisin oraya.'' Gibi sözlerle çocuğunu zor güç bela götürttü meydana.Herkes heyecanlıydı padişah bütün çocukların ağaçlarını tek tek inceliyordu.Bizim oğlan ise en köşede durmuş utanç içinde bekliyordu.En sonunda padişah o çocuğa da bakıp ''Benden sonra padişah bu çocuk olacak.Hepinize verdiğim tohumlar kuruydu o tohumlardan böyle bir ağaç çıkmazdı.Tahtımı dürüst,güvenilir kişi almalıdır.'' Dedi.
Bizim oğlan doğruluğuyla,dürüstlülüğüyle tahta çıkmaya hak kazandı. 


Hikayeden anlayacağımız gibi dürüst olan her zaman kazanır. :) Hile ile çok iyi yapacağınız işleri dürüstlük ile çok kötü yapın.Eninde sonunda siz kazanacaksınız :))

Hikaye ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler ...

0 yorum to “Hayattan Ders Çıkartacağımız Hikayeler -2”

Yorum Gönder