29 Mayıs 2014 Perşembe

Matematik Sınavına girdiğimizde ne yapmalıyız? -Bölüm 12

   O gün geldi.Şimdi yaptığın hazırlıkların,verdiğin tüm çabaların alma zamanın geldi.Sen yapman gerekeni yaptın.Artık hazırsın.Şu anda yapman gereken tek şey bildiğin soruların hepsini cevaplamak.

   Korkmana,telaşa kapılmana gerek yok sen binlerce sınava katılacak kişiden birisin onlara verilen kitapçık sana da verilecek,aynı süre zarfında aynı şartlar altında sınava gireceksiniz.Sen onlardan bir adım öndesin çünkü herkes telaşa kapılıyor fakat sen kapılmıyorsun.

   Artık sınav anı geldi.İşte seni hedefine ulaştıracak soruların bulunduğu kitapçık karşında.Aylardır bu sınava hazırlandın ve kazanmayı tamamen hak ediyorsun.Yaptıklarını sergile.

   Sorulardan korkma.Sorular senden korksun.Eğer sorulardan korkmadan kitapçığı açarsan telaşlanmazsan soruların ne kadar basit olduğunu görürsün.Senden tek istediğim telaşlanma.Kitapçığa arkadaşın gibi davran en sevdiğin arkadaşın.

  Salon başkanı ''Kitapçığı açabilirsiniz!'' dedi.Usulca kitapçığı aç.İlk soruya bak yapamıyor musun? Şu ana kadar öğrendiğin,bildiğin her şeyi unuttuğunu mu düşünüyorsun? ''Ne oluyor bana,sınavım çok geçecek!'' mi diyorsun?
   Bu çok normal.Şu anda yaşadığın duyguları sınava giren herkes yaşıyor.

    Her şeyi unuttuğunu düşünmenin nedeni beyne birden yüklenme ve kaygı nedeniyle beynin bloke olmasıdır.Merak etme beynin bir kaç dakika içinde yerine gelir ve sorulara kaldığın yerden son hızıyla devam edersin :)

   Şu ana kadar öğrendiğin her şey beyninin bir tarafında ihtiyacın olduğunda çıkmak üzere beklemektedir.

   Sınav anında,her şeyi unuttuğun yönünde bir duyguya kapıldığında aşırı heyecan yaparsan,bunun normal olmadığını düşünüp kaygı oranını artırırsan,elin ayağın birbirine dolanır ve sınav anında dönüşü olmayan zaman kayıpları yaşarsın.



                           UMARIM YAZILARIMIN YARARI OLUYORDUR BİR DAHA Kİ YAZIMDA GÖRÜŞMEK ÜZERE HOŞÇAKALIN :)

0 yorum to “Matematik Sınavına girdiğimizde ne yapmalıyız? -Bölüm 12”

Yorum Gönder